O nei kamupani sili ona faamanuiaina na sau mai Saina.Ae e te le iloa lava

O le Binance, le fa'aliliuga tupe sili ona tele i le lalolagi, e le mana'o e ta'ua o se kamupani Saina.

Na faavaeina i Shanghai i le 2017 ae na tatau ona tuua Saina i ni nai masina mulimuli ane ona o le tele o tulafono faatonutonu i luga o le alamanuia.O lona tala na afua mai o loʻo tumau pea o se albatross mo le kamupani, o le tala lea a le Pule Sili Changpeng Zhao, e sili ona lauiloa o CZ.

"O lo matou tetee i Sisifo e punou i tua e valiina i matou o se 'kamupani Saina,' na ia tusia i se blog post ia Setema talu ai.“O le faia o lena mea, e le lelei le latou uiga.”

O le Binance o se tasi o kamupani fa'apitoa e fa'atatau i tagata fa'atau o lo'o mamao ese mai o latou a'a i le tamaoaiga lona lua o le lalolagi e tusa lava pe latou te pulea a latou fanua ma ausia tulaga fou o le manuia faavaomalo.

I masina talu ai nei, PDD - o le pule o le faleoloa i luga ole laiga Temu - ua siitia lona ofisa autu toeitiiti 6,000 maila i Aialani, ae o Shein, le faʻatau oloa vave, ua siitia atu i Sigapoa.

O le tulaga e oʻo mai i le taimi o suʻesuʻega e leʻi tupu muamua mo pisinisi a Saina i Sisifo.Fai mai tagata popoto, o le togafitiga o kamupani e pei o TikTok, e umia e Beijing-based ByteDance, ua avea ma tala lapataʻi mo pisinisi e filifili pe faʻafefea ona faʻatulagaina i latou lava i fafo ma ua oʻo ai i le faʻafaigaluegaina o pulega mai fafo e fesoasoani e faʻamalieina i nisi maketi.

"O le [vaʻaia o] o se kamupani Saina e ono leaga mo le faia o pisinisi i le lalolagi atoa ma e sau ma le tele o lamatiaga," o le tala lea a Scott Kennedy, o se faufautua sinia ma le nofoa tausi mavaega i pisinisi a Saina ma le tamaoaiga i le Center for Strategic and International Studies.

'Atonu e a'afia ai lou ata, e ono a'afia ai le faiga moni o le pulega o le lalolagi atoa ma lou avanoa i aitalafu, maketi, paaga, i nisi tulaga fanua, mea mata.'

O fea e te sau ai?

Temu, le maketi i luga ole laiga ua televave le tuputupu aʻe i le Iunaite Setete ma Europa, ua faʻaalia o ia o se kamupani US e umia e se kamupani multinational.O le kamupani e faavae i Boston ma o lona matua, PDD, lisiina lona ofisa ulu o Dublin.Ae e le o taimi uma na i ai.

Seia oʻo i le amataga o lenei tausaga, o le PDD sa faʻauluulu i Shanghai ma ua taʻua o Pinduoduo, o le igoa foʻi o lana faʻasalalauga e-pisinisi sili ona lauiloa i Saina.Ae i nai masina talu ai, na suia ai e le kamupani lona igoa ma siitia atu i le laumua o Irish, e aunoa ma se faʻamatalaga.

O tagata faʻatau e puʻeina ata i le Shein pop-up store i Niu Ioka, US, i le Aso Faraile, Oketopa 28, 2022. Shein, le faʻatau oloa i luga ole laiga lea na faʻaosoina le pisinisi faʻavavevave i le lalolagi, o loʻo fuafua e faʻalolotoina lona tulaga i totonu o le US o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina ana faʻatauga i tagata faʻatau Amerika, o lipoti a le Wall Street Journal.

'Le lelei tele e fa'amaoni?'A o alu ese Shein ma Temu, e faapena foi le su'esu'ega

O Shein, i le taimi nei, ua leva ona taʻalo i lalo lona amataga.

I le 2021, ona o le lauiloa i luga ole laiga televave i le Iunaite Setete, o lana upega tafaʻilagi e leʻi taʻua lona tua, e aofia ai le mea moni na faʻalauiloa muamua i Saina.E lei ta'ua foi po o fea e faavae ai, na'o le ta'ua o se kamupani 'faava-o-malo'.

O le isi itulau upegatafa'ilagi a Shein, lea ua leva ona teuina, lisi fesili e masani ona fesiligia, e aofia ai le tasi e uiga i lona laumua.O le tali a le kamupani o loʻo faʻamatala mai ai 'nofoaga autu o galuega i Sigapoa, Saina, Amerika ma isi maketi tetele o le lalolagi,' e aunoa ma le faʻailoa saʻo o lona nofoaga autu.

I le taimi nei, o lana upega tafaʻilagi o loʻo taʻu manino mai ai Sigapoa o lona laumua, faʻatasi ma 'nofoaga autu autu i le US ma isi maketi tetele o le lalolagi,' e aunoa ma le taʻua o Saina.

5-6-1

 

Ae mo Binance, o loʻo i ai fesili pe o le leai o se ofisa autu o le lalolagi o se fuafuaga faʻapitoa e aloese ai mai tulafono faatonutonu.E le gata i lea, na lipotia e le Financial Times ia Mati e faapea o le kamupani na natia ana sootaga i Saina mo le tele o tausaga, e aofia ai le faʻaogaina o se ofisa iina seia oʻo i le faaiuga o le 2019.

I se faʻamatalaga i lenei vaiaso, na taʻu atu ai e Binance i le CNN e faapea o le kamupani "e le o galue i Saina, e leai foi ni a matou tekinolosi, e aofia ai sapalai poʻo faʻamaumauga, faʻavae i Saina."

"E ui sa i ai sa matou nofoaga autu telefoni feaveaʻi e faʻavae i Saina e tautua ai le gagana Mandarin i le lalolagi atoa, o na tagata faigaluega na manaʻo e nonofo pea i le kamupani na ofoina atu le fesoasoani e toe faʻaleleia e amata i le 2021," o le tala lea a se failauga.

PDD, Shein ma TikTok e leʻi tali atu i talosaga mo faʻamatalaga i lenei tala.

5-6-2

E faigofie ona iloa pe aisea ua faia ai e kamupani lenei auala.

"A e talanoa e uiga i faʻalapotopotoga faʻapitoa e vaʻaia o loʻo i ai i se tasi auala poʻo se isi e fesoʻotaʻi ma Saina, e amata ona e tatalaina lenei apa anufe," o le tala lea a Ben Cavender, o le faʻatonu faʻatonu o le faʻatalanoaga o fuafuaga a China Market Research Group.

"E toetoe lava a otometi le faia e le malo o Amerika o nei kamupani e ono lamatia," ona o le manatu e mafai ona latou faʻasoa faʻamatalaga ma le malo o Saina, pe gaoioi i se tulaga leaga, na ia faʻaopoopo mai ai.

O Huawei o le autu autu lea o faiga faaupufai i nai tausaga talu ai.Ole taimi nei, ua fa'asino atu e le au faufautua ia TikTok, ma le mata'utia na fesiligia ai e le au fai tulafono a Amerika ona o le umiaina e Saina ma le ono lamatia o fa'amaumauga.

O le manatu e faapea talu ai o le malo o Saina e fiafia tele i pisinisi i lalo o lana pulega, ByteDance ma o lea e le tuusaʻo ai, TikTok, e mafai ona faʻamalosia e galulue faʻatasi ma le tele o gaioiga saogalemu, e aofia ai ma le fesiitaiga o faʻamatalaga e uiga i ona tagata faʻaoga.O le popolega lava e tasi e mafai, i le talitonuga, e faʻaoga i soʻo se kamupani Saina.

 


Taimi meli: Me-06-2023